Search AUBHA web site

Preporucujemo

Izbor slika

Facebook Like

Poštovani ambasadore Arnaut,

Pišemo da Vam i ovim putem izrazimo punu podršku, a u svjetlu konstatacija tzv. "Vijeća BiH organizacija Australije" koje su o Vašem radu objavljene u magazinu "Bosna", a potom skupa sa izjavama vlasnice istog, gđe. Senade Softić-Telalović, ponovljene i u nekim bh. medijima.

Te konstatacije nije potrebno posebno analizirati jer brojni rezultati Vašeg djelovanja u Australiji, kako prema zvaničnicima ove zemlje tako i prema bh. građanima, govore sami za sebe. Koristimo ovu priliku, međutim, da podcrtamo Vaš doprinos na animiranju australskih privrednika bh. porijekla da uzmu učešće u projektima od interesa za Bosnu i Hercegovinu.

Naše investicije i donacije za takve projekte su ponajviše bile rezultat povjerenja koje ste nam svojim pristupom i transparentnim djelovanjem vratili u institucije Bosne i Hercegovine, ali i elana sa kojim ste propagirali interese naše domovine i koji ste umnogome prenijeli i na nas.

Neutemeljene konstatacije poput gore navedenih nas, međutim, podsjećaju zbog čega su nas takvo povjerenje i elan do Vašeg dolaska uopšte i napustili. Davanje medijskog prostora atacima bez bilo kakvih provjera i uz ignorisanje činjenica, spojeno sa izostankom reakcija institucija BiH kojima su te činjenice poznate, ukazuje da su profesionalizam, transparentnost, i dobra volja u Bosni i Hercegovini još uvijek individualne, a ne institucionalne odlike.

Ti ataci stoga ozbiljno ugrožavaju ne samo našu spremnost da uzmemo učešće u sličnim projektima i nakon Vašeg odlaska, već i da ulažemo u našoj zajedničkoj domovini.

Uz iskrene čestitke na uspjesima u Vašem radu,

S poštovanjem,

Fahrudin Rudi Šišić                                                    Demila Talić-Arnautović

Brighton Ceiling Pty Ltd                                             La Gonda Properties Pty Ltd

Sydney                                                                      Sydney

 

Boštjan Alešević                                                         Milorad Rajić

RJB Industries Pty Ltd                                                Clear Glass Building Pty Ltd

Melbourne                                                                  Canberra

 

Datum 12. decembar 2013.

 

 

Zelite komentarisati pismo uspjesnih privrednika Ambasadi?

 

Statistika

Articles View Hits
967357

Broj posjetilaca

Ove sedmice780
Ovog mjeseca17055

Trenutni broj posjetilaca

14
Online