Search AUBHA web site

Preporucujemo

Izbor slika

Facebook Like

Syria posterPrognani Bosanci i Hercegovci za narod Sirije

Piše Namik Alimajstorović Engleska

Humanitarna organizacija BOSNIA APPEAL iz Birminghama (Engleska) pokreće humanitrnu akciju u bosanskohercegovačkoj dijaspori “PROGNANI BOSANCI I HERCEGOVCI ZA IZBJEGLI NAROD SIRIJE” te poziva sve naše građane u dijaspori, sva udruženja sa bh.predznakom te humanitarne organizacije da nađu načina i odazovu se apelu.

Glavni cilj akcije je prikupiti što više sredstava od čega će se kupiti hrana, lijekovi, odjeća, obuća i sve ono što je najnužnije Sirijcima koji su ostali bez minimalnih uvjeta za život.

Patnje sirijskog naroda najbolje mogu razumjeti oni koji su tu sudbinu doživjeli, a to su naravno mnogobrojni bosanskohercegovački državljani koji sada žive u preko 100 zemalja na svih pet kontinenata.

 

Koordinatori ove globalne akcije su bračni par doktori Murhaf i Samka Gakenyi koji žive u englekom gradu Wakefieldu, prijeratni prijedorski ljekari koji su prije 22 godine protjerani iz Prijedora i prošli put kojima sada prolaze Murhafovi zemljaci iz Sirije.

 

Dr Murhaf and Samka

Naime, dr. Murhaf Gakenyi je bosanski Sirijac ili sirijski Bosanac, je svakodnevno u kontaktu sa svojom rodbinom u Siriji i okolnim zemljama i odlično poznaje situaciju u domovini u kojoj se rodio.

 

 

Povodom ove akcije kaže: “Niko bolje od Bosanaca i Hercegovaca ne razumije šta se u Siriji dešava, sve što se dešavalo prije 22 godine u Bosni, sada se u mnogo gorem obliku ponavlja u Siriji. Želja mi je da kao čovjek koji je vezan i za Siriju i za Bosnu i Hercegovinu uz pomoć Bosnia Appeala pokrenem akciju među našim ljudima i da na taj način iskažemo solidarnost. Motiv za ovu akciju našao sam u organizaciji Hilal - Bosansko kulturno društvo iz Batleya koje je nedavno odradilo odličnu akciju u kojoj su u West Yorkchire skupili £5.910 te kupili sanitetsko vozilo i lijekove za narod Sirije.

 

Tragedija sirijskog naroda u jednu ruku je još i veća zato što Sirija nije u Evropi i što se to, po shvatanjima svjetskih moćnika, dešava negdje daleko. Čak 10 miliona ljudi je poniženo i raseljeno, preko 200.000 je poginulo, 300.000 djece je ranjeno, 4,5 miliona djece je u stanju bijede i siromaštva, a najmlađi umiru od gladi. Sve su to razlozi da se svi skupa odazovemo i pomognemo.”

 

Ova humana misija će trajati do 15. aprila 2014.

 

Dodatne informacije :

Koordinatori ove globalne akcije su bračni par doktori Murhaf i Samka Gakenyi

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Donaciju možete poslati na adresu humanitarne organizacije:

Bosnia Appeal

Crossover Centre

619 Bordesley Green

Birmingham B9 5XZ, England

 

Bank transfer: Lloyds Bank

Account holder: Bosnia Appeal

Account number: 02807279

Sort code: 30-00-03

BIC: LOYDGB21003

IBAN:GB63 LOYD 3000 0302 8072 79

 

Sve donacije bit će objavljene na web stranici humanitarne organizacije: http://www.bosniaappeal.org/

S poštovanjem

Bosnia Appeal Team

Namik Alimajstorović

BOSNIA APPEAL

619 Boredesley Green, Birmingham B9 5XZ

Tel: 0044 (0) 121 766 8799, Mob: 0775 4191 587,

Charity number 1098244.

www.bosniaappeal.org

 

 

 

Statistika

Articles View Hits
975706

Broj posjetilaca

Ove sedmice822
Ovog mjeseca10207

Trenutni broj posjetilaca

11
Online