Search AUBHA web site

Preporucujemo


Deprecated: Invalid characters passed for attempted conversion, these have been ignored in /home/customer/www/aubha.net/public_html/modules/mod_globalnews/helper.php on line 471

Izbor slika

Facebook Like

BakirSadovic

Povodom Dana armije Bosne i Hercegovine u subotu 16. aprila 2016. u Đilongu (Geelong, Victoria) je priredjena prigodna svečanost kojom je obilježen dan stvaranja zvaničnih oružanih snaga Republike Bosne i Hercegovine 15. aprila 1992. godine.

Preko 200 gostiju porijeklom iz cijele BiH podržalo je inicijativu udruženja ‘Bosanki ljiljan Đilong’ za obilježavanje Dan Armije.

 Bos-skolaGeelong

Uz program koji su priredila djeca Bosanske škole i folklorne grupe ‘Ljiljani’ iz Đilonga svoje govore su održali ambasador Bosne i Hercegovine za Australiju i Novi Zeland, Bakir Sadović i predsjednica Udruženja Aida Haverić.

AidaHaveric

Aida Haverić je istakla zajednički napor i timski rad članova Udruženja Bosanski ljiljan Đilong što je doprinijelo uspjehu večeri.

Ambasador Bakir Sadović zahvalio se organizatorima na dočeku, te naglasio potrebu za njegovanjem veza naših ljudi u Australiji sa domovinom Bosnom i Hercegovinom.

FolklorGeelong

U ostatku večeri goste je zabavljao Admir Tokić uz širok repertoar pjesama za svačiji ukus.

Gosti

Snimak manifestacije će uskoro biti prikazan na C31, koji se emituje jednom sedmično na bosanskom jeziku iz studija u Melbournu.

 

 

 

 

Statistika

Articles View Hits
1066120

Broj posjetilaca

Ove sedmice325
Ovog mjeseca7916

Trenutni broj posjetilaca

5
Online