Search AUBHA web site

Preporucujemo


Deprecated: Invalid characters passed for attempted conversion, these have been ignored in /home/customer/www/aubha.net/public_html/modules/mod_globalnews/helper.php on line 471

Izbor slika

Facebook Like

Kasim-Sisic-prima-pomoc-od-Emina-SerifovicaDok se branioci Bosne i Hercegovine i dalje bore za svoja prava u BiH, Australiska unija bosanskohercegovačkih asocijacija (AUBHA) želi da simboličnim i praktičnim akcijama pruži podršku boračkoj populaciji.

Ideja da se pomogne jednom borcu iz BiH potekla je nedavno u Sydneyu, baš u toku obilježavanja 15. aprila Dana Armije BiH. Rukovodstvo AUBHA odlučilo je da proširi akciju i na druge gradove u Australiji, što je rezultiralo prikupljenjem 2.000 australijskih dolara, odnosno oko 2.500 KM.

Treba reći da je ova humanitarna akcija vodjena u Sydneya u okviru BH Councila NSW, u Geelongu (KUD ‚Zlatni ljiljan'), Adelaidu (BH Muslimanska zajednica) i Perthu (BH kulturni i sportsko-rekreacioni centar).

U utorak 10. maja, u Sarajevu je Emin Šerifović iz Sydneya, u prisustvu generala u penziji Sulejmana Vranja, uručio donaciju Kasimu Šišiću, borcu Armije RBiH i pripadniku 505. Bužimske brigade, čime je na autentičan način ispoštovana ideja same akcije.

Potvrda-o-prijemu-novca

Ostatak novca (približno 500 KM) biće uručen drugom borcu Armije RBiH, o čemu će AUBHA izvijestiti javnost putem medija i svoje web stranice.

Istovremeno AUBHA upućuje zahvalu pojedincima i organizacijama koje su pokazale da cijene sve one koji su na najbolji način branili integritet i kontinuitet Bosne i Hercegovine. AUBHA se suosjeća sa borcima za BiH i podržava njihove napore da dobiju zasluženo mjesto u društvu.

Pripremio

F. Zečević, glasnogovornik AUBHA

12. 5. 2016.

 

 

Statistika

Articles View Hits
1066143

Broj posjetilaca

Ove sedmice365
Ovog mjeseca7956

Trenutni broj posjetilaca

5
Online