Search AUBHA web site

Preporucujemo

Izbor slika

Facebook Like

Dopunska škola na bosanskom jeziku je počela sa radom ove sedmice u Viktoriji i Novom Južnom Velsu.

Nastava u Sidneju se održava na tri lokacije: Penshurst subotom od 9-11, a nedjeljom od 9-11 u Smithfield-u i Leppington-u od 11:30-13:30. Ohrabruje činjenica da je prve sedmice odziv bio dobar i znatno je povećan broj upisanih djaka. Ove godine najveća pažnja će biti usmjerena na upis učenika koji pohadjaju srednju školu kako bi naredne godine mogli konačno formirati bar jedan razred gdje bi bosanski bio izborni predmet u HSC (High School Certificate).

Više informacija o radu i upisu u Bosansku etničku školu u Sidneju na http://www.bes.org.au/ ili na tel 0412-084-584 (Mirsad Kadić).

U Viktoriji nastava na bosanskom se odžava subotom od 9-12.20 za sve uzraste, tj. od prvog razreda pa do VCE (Victorian Certificate of Education). Škola radi pod pokroviteljstvom VSL (Victorian School of Languages www.vsl.vic.edu.au) i to na 3 lokacije: North Geelong, Brimbank i Noble Park North.

 

Povodom početka nove školske godine urednik SBS radija g. Amir Bukić je razgovarao sa Amelom Grebović, predsjednicom Udruženja nastavnika bosanskog jezika u Viktoriji i Mirsadom Kadićem, koordinatorom Bosanske etničke škole u NSW.

http://www.sbs.com.au/yourlanguage/bosnian/highlight/page/id/316634/t/Bosnian-language-schools--NSW-&-VIC/

Na kraju intervjua šestogodišnja Lejla Smajović iz Sidneja recituje pjesmu "Maslačak".

8. 2. 2014.

 

Statistika

Articles View Hits
975750

Broj posjetilaca

Ove sedmice866
Ovog mjeseca10251

Trenutni broj posjetilaca

10
Online