Search AUBHA web site

Preporucujemo

Izbor slika

Facebook Like

Podržavamo izražavanje nezadovoljstva, osuđujemo vandalizam

Gospodin Safet Alispahić, sekretar Australske unije bh asocijacija (AUBHA), prenosi stav Unije povodom posljednjih demonstracija nezadovoljstva stanovnika nekih bosanskohercegovačkih gradova. G. Alispahić podržava pravo gradjana na protest zbog lošeg stanja u državi, ali ne odobrava rušenje i vandalizam.

Kompletnu izjavu možete poslušati na SBS radiju.

O stanju u domovini oglasio se i Svjetski savez dijaspore BiH (SSDBiH). U cjelosti prenosimo i njihovo saopštenje za javnost.

 

Birmingham 8. 2. 2014.

 

Reagovanje SSDBIH povodom demonstracija u domovini

 

Svjetski savez dijaspore Bosne i Hercegovine s pažnjom i zabrinutošču prati posljednja dešavanja u domovini te u potpunosti podržava opravdane zahtjeve gradjana u BiH koji se bore za svoja osnovna ljudska prava: pravo na zaposlenje, socijalno i zdravstveno osiguranje – normalnu egzistenciju, zagarantovanu sigurnost i bolju perspektivu za svoju omladinu. Podržavamo i sve one koji dižu glas protiv nevidjene pljačke javnih dobara u BiH i političkih predstavnika koji su se odrodili od naroda koga predstavljaju.

 

Takodje osudjujemo svaki oblik anarhije i zloupotrebe opravdanih zahtjeva naših sugradjana u domovini u političke svrhe.

SSD BiH godinama ukazuje na ma
ćehinski odnos državnog aparata u BiH prema gradjanima koje predstavlja. U svim normalnim zemljama vlast služi narodu, a ne sama sebi. Gradjani BiH zaslužuju bolji život, život dostojan čovjeka, evropsku persprektivu, svjetsku integraciju i to im je njihova vlast dužna obezbijediti, a ne da od naše predivne i prebogate zemlje prave privatne feude u kojima se većina ljudi pita kako preživjeti, a većina mladih - kako iz nje pobjeći!

 

S poštovanjem,

G.O. SSDBIH www.bihdijaspora.com

Zaim Pašić     

Predsjednik

 

 

Statistika

Articles View Hits
975738

Broj posjetilaca

Ove sedmice858
Ovog mjeseca10243

Trenutni broj posjetilaca

9
Online