Search AUBHA web site

Preporucujemo

Izbor slika

Facebook Like

Armija BiH

U subotu 8. aprila 2017. godine u prepunoj dvorani hotela Sfinga u Geelongu, koji se nalazi 70 km jugozapadno od Melbourna, Udruženje Bosanski ljiljan Geelong, sa svojim članovima, simpatizerima i gostima ponovo je bilo domaćin i organizator obilježavanja Dana armije Republike Bosne i Hercegovine na nivou Australije.

Ove godine navršava se dvadeset i pet godina od osnivanja Armije Republike Bosne i Hercegovine i po riječima učiteljice Sade Makaš, manisfestacija u Geelongu uspjela je da “obilježi ovaj dan na dostojan način kako dolikuje našoj Armiji.”

Aida Haverić, sekretar Australske Unije Bosanskohercegovackih Udruženja (AUBHA) i predsjednik Udruženja Bosanski ljiljan je u svom govoru naglasila kohezivnu moć bosanskog duha u vremenu stvaranja Armije Republike Bosne i Hercegovine koji nije dijelio ljude ni po religiji, ni po etnicitetu a ni na muški i ženski rod.

U odsustnosti ambasadora BiH u Australiji, koji uskoro treba da stupi na dužnost, oglasila se Đemila Gabriel Talić, počasni konzul BiH u Novom Južnom Velsu. U ime Konzulata gospodja Gabriel-Talić čestitala je Dan armije Republike Bosne i Hercegovine svim pripadnicima oružanih snaga, članovima porodica šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima i svim patriotima koji nose u srcu Bosnu i Hercegovinu, te još jednom naglasila značaj armije u odbrani i očuvanju Bosne i Hercegovine.

Dan-Armije2017

U prigodnom programu učestvovali su članovi folklorne sekcije “Bosanski ljiljan” sa recitacijama i prezentacijom tradicionalnih igara Bosne i Hercegovine, dok su najmlađi učenici Bosanske škole nadahnuto otpjevali pjesmu “Djeca su vojska najjača”, što je izmamilo gromoglasan aplauz prisutnih gostiju.

 

Od strane medija, manifestaciju su pratili Amir Bukić, urednik i voditelj Radio SBS-a na bosanskom jeziku, kao i TV kanal 31, koji su u slici i riječi pripremili izvještaje sa ove večeri.

 

Na kraju, Odbor Udruženja Bosanski ljiljan (Jasmina Krajina, Hamid Salčinović, Ševal Vejzović, Almir Đogić i Aida Haverić) još jednom se zahvaljuje svim posjetiocima i učesnicima programa, kao i nenadmašnom Admiru Tokiću koji je neumorno zabavljao goste.  

 

 

Statistika

Articles View Hits
975726

Broj posjetilaca

Ove sedmice848
Ovog mjeseca10233

Trenutni broj posjetilaca

12
Online