Search AUBHA web site

Preporucujemo

Izbor slika

Facebook Like

Ajdin-Hrustic

Ajdin Hrustić, nekadašnji igrač BH Centra Springvale iz Melbourna uskoro bi mogao zaigrati za reprezentaciju Australije.

Selektor Australije Ange Postecoglou uključio je Ajdina u širi spisak igrača za odlučujuću kvalifikacionu utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Saudijske Arabije, a kasnije i Kup konfederacija, gdje će Australija igrati protiv Njemačke, Čilea i Kameruna.

 

Nekako istovremeno, Vinko Marinović, trener mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine objavio je spisak igrača BiH za meč protiv Švajcarske, na kome se našao i Ajdin Hrustić.

Izgleda da je prevagnulo dugogodišnje poznanstvo sa selektorom Australije pa je Ajdin odlučio nastupati za Australiju. Selektor Postecoglou trenirao je Ajdina prije 8 godina i od tada pomno pratio njegov razvoj, od South Melbourna do holandskog prvoligaša Groningema, gdje sada igra na poziciji ofanzivnog veznog.

 

Ajdin je rodjen u Melbournu 1996. godine. Svoju fudbalsku karijeru počeo je u redovima BH Centra Springvale, gdje je igrao punih 5 godina. Na slici, Ajdin je u prvom redu, treći sa lijeva.

BHcentar-juniori2004

 

Jedan od njegovih trenera bio je i Fikret Kumalić, koji se živo sjeća Hrustića iz juniorskih dana.

"Od prvog dana vidio se veliki potencijal plavokosog dječaka. Njegova spremnost da igra i uči, ogromna želja za nadmetanjem i pobjedom bila je iznad ostalih suigrača", rekao je Kumalić.
"Istina, imao sam još talentovanih dječaka, ali njihov interes i pristup igri nije bio na Ajdinovom nivou. Osim redovnih treninga sa njim su radili Dragan Blaževski i Edin Ahmetović“.

 

Ako Hrustić debituje za nacionalni tim, nema sumnje da ćemo sa više pažnje gledati nastupe državnog tima Australije.

 

Ajdinu i njegovoj porodici čestitamo na uspjehu i želimo im puno sreće.

 

Na kraju česitke i BH Centru Springvale na radu sa juniorima. Ove godine je još jedan igrač iz omladinskog pogona kluba prešao u najviši rang takmičenja u Viktoriji. Naime, Nuh Šehavdić od aprila mjeseca uspješno igra za Melbourne Victory NPL tim do 20 godina.

 

Nadamo se da će Fudbalski/Nogometni savez BiH slijedeći put brže reagovati i posvetiti više pažnje mladim talentima izvan Bosne i Hercegovine.

 

29. maj 2017.

 

 

Statistika

Articles View Hits
975741

Broj posjetilaca

Ove sedmice859
Ovog mjeseca10244

Trenutni broj posjetilaca

8
Online