Search AUBHA web site

Preporucujemo

Izbor slika

Facebook Like

Emotivno podsjećanje - nije zaboravio matični klub i početak karijere. Na slici Šaban Borić, Fikret Kumalić sa Ajdinom Hrustićem.

Ajdin-Hrustic

 

Talentovani fudbaler Ajdin Hrustić koji je nedavno uvršten u spisak igrača za reprezentaciju Australije posjetio je BH Centar Springvale (Heatherton United, Melbourne), klub u kome je počeo svoju karijeru i igrao za najmladje kategorije od 2002. do 2007. godine.

 

Nakon pokušaja u Engleskoj, Austriji i Njemačkoj, Ajdin je ove godine potpisao prvi profesionalni ugovor i zaigrao za Groningen u prvoj ligi Holandije. Njegov talenat nije ostao nezapažen tako da je ubrzo uslijedio poziv za reprezentaciju Australje, a nešto kasnije i Bosne i Hercegovine.

I pored obaveza sa državnim timom Australije, Ajdin je našao vremena da u subotu 10. juna posjeti svoj prvi klub, svoje nekadašnje suigrače i prijatelje.

Ajdin-u-bhcentru

 

U prepunoj sali BH Centra, Ajdina su predstavili Šaban Borić i Fikret Kumalić, menadžer i trener omladinskih timova.

U vrlo emotivnom obraćanju Ajdin je se zahvalio na dočeku, prisjetio se vremena provedenom u klubu, a posebno se zahvalio roditeljima na nesebičnoj podršci, koji su se žrtvovali za njega kako bi on ostvario svoj san da profesionalno igra fudbal.

 

Ajdin-autographs

Ajdin je vrlo rado i strpljivo odgovarao na pitanja prisutnih, a čini se da su najviše pitanja imali oni najmladji, uglavnom pioniri i juniori BH Centra, kojima je Ajdin veliki uzor. Na kraju uslijedlio je potpisavanje lopti i dresova, uz zajedničku fotografiju.

 

Ajdin-sa-juniorima

 

Hrustić bi uskoro mogao debitovati za nacionalni tim Australije. Prva prilika je prijateljski susret sa Brazilom u Melbournu 13. juna, a zatim Kup konfederacija, gdje će Australija igrati protiv Njemačke, Čilea i Kameruna.

 

Poklon-za-Ajdina

 

SBS radio na bosanskom jeziku zabilježio je dio atmosfere iz BH Centra. Izvještaj Amira Bukića dostupan je na službenoj stranici http://www.sbs.com.au/yourlanguage/bosnian/bs/content/ajdin-hrustic-proud-socerroos?language=bs 

 

12. june 2017.

 

Statistika

Articles View Hits
975751

Broj posjetilaca

Ove sedmice866
Ovog mjeseca10251

Trenutni broj posjetilaca

9
Online