Search AUBHA web site

Preporucujemo

Izbor slika

Facebook Like

PeterCosgrove-MirzaHajric

Ambasador Bosne i Hercegovine u Australiji Mirza Hajrić, uručio je originale akreditivnih pisama generalnom guverneru Australije sir Peteru Cosgroveu u Canberri.

 

Tom prilikom je ambasador Hajrić prenio generalnom guverneru Australije pozdrave Predsjedništva, Vlade i naroda Bosne i Hercegovine, te izrazio uvjerenje da će veze između dviju zemalja u budućnosti i dalje jačati.

- Najbolji garant toga uvjerenja je više od 50.000 bh. građana odlično integriranih u australsku multietničku i multikulturnu porodicu naroda. Bosna i Hercegovina ima 50.000 ambasadora u Australiji - zaključio je ambasador Hajrić.

Naglasio je da su vrijedni i patriotski orijentirani građani BiH u ovoj prijateljskoj zemlji u posljednje dvije decenije izgradili i poklonili državi BiH i vjerskim zajednicama imovinu u vrijednosti do 100 miliona australskih dolara što uključuje i kompleks Ambasade BiH u Canberri.

U susretu koji je upriličen nakon svečane ceremonije predaje akreditivnih pisama ambasador Hajrić i generalni guverner Cosgrove su razmijenili mišljenja o odnosima dviju zemalja.

 

Ambasador Hajrić je informirao generalnog guvernera Cosgrovea o stanju u Bosni i Hercegovini, te izrazio nadu da će se ekonomska saradnja dviju zemalja intenzivirati kroz jačanje kontakata australskih investitora sa privrednicima u BiH.

Guverner Cosgrove je istaknuo da Australija podržava demokratski razvoj Bosne i Hercegovine, kao i napore koji se čine kako bi se poboljšala ekonomska situacija i život njenih građana.

 

Izvor www.bihembassy.org

27. juni 2017.

 

Statistika

Articles View Hits
967388

Broj posjetilaca

Ove sedmice800
Ovog mjeseca17075

Trenutni broj posjetilaca

5
Online