Search AUBHA web site

Preporucujemo

Izbor slika

Facebook Like

BHMZ-11juli

Obilježavanje 22. godišnjice genocida u Srebrenici održaće se u utorak 11. jula 2017. u svim većim gradovima Australije.

Pokrovitelj komemorativnih skupova u Sydneyu (ABHCA Leppington), Melbourne (Noble Park), Perthu (BH Centar) i Adelaidu (BHMZ) je Australska unija bh. asocijacija (AUBHA). Na centralnoj manifestaciji u Adelaidu prisustvovat će političari federalnog, državnog i lokalnog nivoa. Ovo će ujedno biti i prva posjeta Adelaidu NJE Ambasadora Mirze Hajrića, koji će biti visoki gost i dio zvaničnog protokola.

Ovim putem pozivamo sve gradjane BiH čija je druga domovina Australija, da se masovno odazovu na ove manifestacije, da pokažu da nikada neće zaboraviti srebreničku kataklizmu, da mladjim generacijama kažu istinu o zločinu, da se solidarišu sa porodicama čiji članovi leže u Memorijalnom centru u Potočarima.

Ako cijeli demokratski svijet od Južne i Sjeverne Amerike, Evrope, Azije i Afrike, pokazuje solidarnost onda i mi pokažimo svijest te vrste na kontinentu nama dragom - u Australiji. Dajmo naše srce za Srebrenicu i širimo istinu o tome da se to nigdje i nikada više ne ponovi.

Na kraju, preporučujem da pogledate snimak Memorijalnog centra u Potočarima https://www.youtube.com/watch?v=fUFCPZ3TQYY

Radio SBS na bosanskom objavio je prilog o pripremama za obilježavanje 11. jula u Australiji. Sagovornici urednika Amira Bukića su Amela Grebović Ademi, Mirsada Helač Alemić i Mehmedin Mustafić koji predvode ovogodišnje komemoracije u Melbournu, Sydneyu i Adelaidu.

Link: http://www.sbs.com.au/yourlanguage/bosnian/bs/content/srebrenica-aniversary?language=bs

 

Safet Alispahić, koordinator AUBHA

9. juli 2017.

 

Statistika

Articles View Hits
975708

Broj posjetilaca

Ove sedmice822
Ovog mjeseca10207

Trenutni broj posjetilaca

11
Online