Search AUBHA web site

Preporucujemo

Izbor slika

Facebook Like

Alija-Basic-dzenazaKada se ljudi opraštaju od nekoga koji zaista zaslužuje pažnju, onda aktuelnost takve vijesti nimalo ne gubi u svom smislu. Baš kao u skromnom oproštaju od rahmetli Alije Bašića Aleta i njegovoj dženazi u Canberri, održanoj 25. jula ove godine, riječ dvije.

Taj skromni čovjek , zaslužan što se vihori zastava Bosne i Hercegovine u Aleji zastava u Kumi (Cooma), na svoj način je zaokupirao pažnju svih članova Bosanske zajednice u Australiji.

Svojom skromnošću zadužio je da se njegovo ime vječno spominje, o čemu svjedoči i činjenica da su na njegovom posljednjem oproštaju pored članova porodice i prijatelja prisustvovali NJE Ambasador BiH za Australiju i Novi Zeland, Mirza Hajrić, osoblje Ambasade, koordinator AUBHA Safet Alispahić i glavni imam Mešihata bošnjačkih islamskih zajednica u Australiji, Jasmin ef Bekrić, koji je u kratkom oproštajnom govoru izrekao ono za šta je Alija rahmetli zaslužan.

Alija-Basic-dzenaza-1

Dženazu je obavio ef Ensar Ćutahija.

I kakve li sudbine, toga 25. 7. 2017. Alija je trebalo da putuje za Bosnu koju je neizmjerno volio, ali nije bilo sudjeno; od toga dana je još jedan mezar više u mezarlucima u Canberri.

Alija još jednom, neka ti je lahka zemlja australijska.

 

F. Zečević

 

 

Statistika

Articles View Hits
975719

Broj posjetilaca

Ove sedmice839
Ovog mjeseca10224

Trenutni broj posjetilaca

10
Online