Search AUBHA web site

Preporucujemo

Izbor slika

Facebook Like

Covic-Melburn-ABAF

Predsjedavajući Predsjedništva BiH, dr. Dragan Čović u toku posjete Novom Zelandu i Australiji od 29. oktobra do 8. novembra 2017. pored službenih susreta sa predstavnicima državnih institucija susreo se i sa članovima raznih udruženja koja okupljaju ljude porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

U nedjelju, 5. 11. 2017. godine u Melbournu održan je sastanak predstavnika Australsko-bosanskog akademskog foruma sa delegacijom iz BiH na čelu sa dr. Draganom Čovićem.

Tom prilikom, članovi Foruma su predstavili rad i dosadašnje aktivnosti Foruma. Cilj sastanka je bio promoviranje aktivnosti Foruma u Bosni i Hercegovini, kao i unaprijeđenje komunikacije sa obrazovnim institucijama u Bosni i Hercegovini. Predsjedavajući Predsjedništva je pohvalio rad Foruma i izrazio podršku naporima da se ostvari direktna komunikacija i saradnja između bosanskohercegovačkih akademskih institucija i Foruma, na čemu će se raditi u narednom periodu.

 

Tomic-Covic-Herceg

 

Foto: Članovi delegacije iz BiH - dr. Zoran Tomić,dr. Dragan Čović, dr. Nevenko Herceg

 

Sastanku su prisustvovali i premijer Hercegovačko-Neretvanske županije, dr. Nevenko Herceg, rektor Sveučilišta u Mostaru, dr. Zoran Tomić i NJ.E. ambasador BiH u Australiji, Mirza Hajrić, a Forum su predstavljali dr. Iris Kučuk, dr. Hariz Halilović, Sead Omerović, Adela Kusur, dr. Rijad Kučuk, Sanela Osmić, Vedran Drakulić, kao i Aida Haverić, sekretar AUBHA-e, te Rešad Čustović, suosnivač Fondacije BH Futures.

 

5. 11. 2017.

 

Statistika

Articles View Hits
975711

Broj posjetilaca

Ove sedmice824
Ovog mjeseca10209

Trenutni broj posjetilaca

3
Online