Search AUBHA web site

Preporucujemo

Izbor slika

Facebook Like

Kritično stanje zbog malog broja učenika. Link za upis: https://www.vsl.vic.edu.au/enrol/ 

Bosanska škola u Viktoriji radi u sklopu VSL (Victorian School of Languages). Nastava se održava subotom od 9-12.20h za sve uzraste, tj. od 1-12. razreda (VCE) na tri lokacije (Geelong, Dear Park, Noble Park).

Početak nove školske godine planiran je za 10. februar 2018. ali je neophodno izvršiti upis što prije kako ne bi došlo do ukidanja razreda i zatvaranja škole.

Nažalost, stanje je veoma kritično, naročito u 11-12 razredu. U slučaju da manje od 15 učenika upiše u 12. razred (Bosnian Units 3&4) bosanski jezik će izgubiti akreditaciju od strane Ministrstva za školstvo u 2019. godini. (Pogledajte http://www.vcaa.vic.edu.au/Pages/vce/studies/lote/bosnian/bosnianindex.aspx)

Dva načina za upis:

1. Direktno u jednoj od škola gdje se održava nastava na bosanskom jeziku: Caroline Springs (Creekside College), Geelong (North Geelong Secondary School) i Noble Park (Carwatha College).

 

2. Putem interneta na stranici VSL https://www.vsl.vic.edu.au

Izaberite opciju “Request Enrolment” ili ukucajte https://www.vsl.vic.edu.au/enrol/

 

Potrebni podaci: ime i prezime učenika, datum rođenja, kućna adresa, broj telefona, škola i razred, važeća email adresa i osnovni podaci o roditeljima/starateljima.

Nakon uspješne prijave, VSL će poslati ostale informacije na email. Upisnina za cijelu godinu iznosi $75 za učenike od 1 - 10. razreda i $90 za VCE 11-12. razred.

 

Za dodatne informacije obratite se nastavnicima koji rade u Bosanskoj školi ili nazovite VSL (main office) na telefon 9474-0500.

 

Ovim putem još jednom apelujemo na roditelje i učenike iz Viktorije da se podrže opstanak škole i upišu se do kraja novembra 2017.

 

Udruženje nastavnika bosanskog jezika u Viktoriji

17. novembar 2017.

 

 

 

Statistika

Articles View Hits
967347

Broj posjetilaca

Ove sedmice766
Ovog mjeseca17041

Trenutni broj posjetilaca

8
Online