Search AUBHA web site

Preporucujemo

Izbor slika

Facebook Like

posjeta-pocasni-konzul

Kada je prošle godine svečano inaugurisana u počasnu konzulicu Bosne i Hercegovine u Sydneyu, gospodju Džemilu Gabriel su medju prvim posjetili predstavnici Australijske unije bosanskih asocijacija (AUBHA).

Svakako da je bilo riječi o zajedničkoj saradnji na planu cijele Bosanske zajednice u Australiji.

Skoro će godina od tada. Mnogo toga se desilo, pa je na inicijativu Safet Alispahića, koordinatora AUBHA, u srijedu, 22.novembra ove godine upriličena posjeta Počasnom konzulatu i njenom domaćinu u srcu Sydneya.

U atmosferi medjusobnog uvažavanja, izražena je zahvala za uzajamni rad i korektne odnose, s težnjom da svi budući odnosi budu i još bolji. Na planu jedinstva najviše. Unija kao legitimna krovna organizacija bh gradjana u Australiji, artikulisana putem njenih članica, ima puno razloga da podrži rad počasne konzulice, gospodje Gabriel, da joj u svakoj prilici bude pri ruci u njenoj misiji, koja je i reprezentativna i vrlo odgovorna.

Njena nesebičnost u podršci brojnih projekata vezanih za Zajednicu i Bosnu i Hercegovinu, se ne zaboravlja, kao i činjenica da u najvećoj australijskoj metropoli - Sydneyu, svojim autoritetom predstavlja i politiku, i kulturu i ekonomiju naše prve domovine.

 

Fahir Zečević

 

Statistika

Articles View Hits
967345

Broj posjetilaca

Ove sedmice765
Ovog mjeseca17040

Trenutni broj posjetilaca

7
Online