Search AUBHA web site

Preporucujemo


Deprecated: Invalid characters passed for attempted conversion, these have been ignored in /home/customer/www/aubha.net/public_html/modules/mod_globalnews/helper.php on line 471

Izbor slika

Facebook Like

Ministarstvo-za-ljudska-prava

Popunite Prijavu (Obrazac br. 1) za upis u evidenciju  bh. udruženja izvan BiH.

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, u okviru svojih nadležnosti za iseljeništvo, zaduženo je za provođenje dokumenta "Politika o saradnji sa iseljeništvom" koju je Vijeće ministara Bosne i Hercegovine usvojilo na 99. sjednici, o čemu je AUBHA već pisala.

Ovim putem pozivaju se udruženja, savezi i drugi oblici organizovanja iseljenika iz BiH koji su registrovani u zemljama prijema da se upišu u "Evidenciju udruženja i saveza iseljenika iz Bosne i Hercegovine".

Upis u evidenciju omogućit će korištenje podrške Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice u realizaciji aktivnosti udruženja i saveza, kao i redovno informisanje o projektima i mogućnostima saradnje sa Bosnom i Hercegovinom.

 

Trenutni podaci nisu kompletni

Na stranici Ministarstva (www.mhrr.gov.ba) je nekompletna baza podataka. Naime, neke organizacije više nisu aktivne, u drugima je došlo do smjene rukovodstva i pojedine web stranice ne rade.

 

Prijavu (Obrazac br. 1, pdf) za upis u evidenciju udruženja i saveza iseljenika iz Bosne i Hercegovine poslati na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Word verzija Obrasca br 1 može se preuzeti na web stranici http://www.mhrr.gov.ba/iseljenistvo/Publikacije/default.aspx?id=825&langTag=bs-BA

 

Trebate više informacija?

Ukoliko trebate dodatne informacije, možete kontaktirati Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice - Sektor za iseljeništvo na email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., tel. +387 33 703 972.

 

AUBHA apeluje na sva bh. udruženja u Australiji i drugim državama da ažuriraju svoje podatke.

 

 

19. februar 2018.

 

 

Statistika

Articles View Hits
1066119

Broj posjetilaca

Ove sedmice324
Ovog mjeseca7915

Trenutni broj posjetilaca

9
Online