Search AUBHA web site

Preporucujemo


Deprecated: Invalid characters passed for attempted conversion, these have been ignored in /home/customer/www/aubha.net/public_html/modules/mod_globalnews/helper.php on line 471

Izbor slika

Facebook Like

1-mart-dan-nezavisnosti-bih

Svim građanima Bosne i Hercegovine, svim useljenicima iz Bosne i Hercegovine koji su u Australiji našli novi dom a čuvaju Bosnu i Hercegovinu u srcu, u ime Australijske Unije Bosanskohercegovačkih Asocijacija upućujem iskrene čestitke povodom Dana nezavisnosti BiH.

1. marta 1992. godine bosanskohercegovački građani su se dvotrećinskom većinom, na referendumu, izjasnili za suverenu i samostalnu Bosnu i Hercegovinu i tom odlukom svrstali svoju domovinu među 190 nezavisnih država svijeta. Većina zemalja, kao i UN, EU, Sjedinjene Države, Ruska Federacija, Kina i ostale vodeće zemlje modernog svijeta priznale su nezavisnu Bosnu i Hercegovinu upravo zahvaljujući tom referendumu.

Taj historijski trenutak je ubrzo bio popraćen strašnim stradanjima i agresijom na BiH. Uprkos neravnopravnoj borbi i svim užasima kojima je Bosna i Hercegovina bila izložena, borci i patrioti, koji su stali u odbranu domovine, ne žaleći svoje živote, uspjeli su sačuvati teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine kao i vrijednosti koje su izglasane referendumom 1992. godine.

Ovaj izuzetno važan dan u novijoj historiji Bosne i Hercegovine je podstrek svima nama da damo svoj doprinos daljem razvoju, jačanju i izgradnji naše države, naročito jačanju njenih institucija i stabilnosti.

Sretan 1. mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

 

Aida Haverić – Koordinator AUBHA

1. mart 2018.

 

Statistika

Articles View Hits
1066138

Broj posjetilaca

Ove sedmice357
Ovog mjeseca7948

Trenutni broj posjetilaca

6
Online