Search AUBHA web site

Preporucujemo


Deprecated: Invalid characters passed for attempted conversion, these have been ignored in /home/customer/www/aubha.net/public_html/modules/mod_globalnews/helper.php on line 471

Izbor slika

Facebook Like

ABHCA-1mart2018

U svečanoj sali Australskog BH kulturnog centra u Sydneyu održana je Svečana akademija kojom je obilježen 1. mart Dan nezavisnosti BiH.

Svečanosti je prisustvovao veliki broj građana Bosne i Hercegovine kojima se obratio ambasador BiH u Australiji Mirza Hajrić, voditelj katoličke misije Bosne Srebrene fra Ivo Tadić, glavni imam Islamske zajednice BiH u Australiji efendija Jasmin Bekrić. U ime organizaotora se obratio koordinator ABHCA centra Hasan Alijagić koji je prezentirao istoriju Bosne i Hercegovine do danas.

 Fra-Ivo-TadicFra Ivo Tadić je naglasio da je većina građana referendumom odlučila da želi domovinu u kojoj će ravnopravno živjeti svi njeni narodi i građani, te čestitao domaćinima na uspješno organiziranoj Akademiji.

"Volimo svoju domovinu, pomozimo da djeca u njoj imaju bolju budućnost“, izjavio je fra Ivo Tadić.

Ambasador Hajrić je čestitao Dan nezavisnosti BiH Bosancima i Hercegovcima, svim ljudima dobre volje i onima koji vole i podržavaju BiH.

Onima koji i danas izražavaju sumnju u opravdanost provođenja referenduma ambasador je poručio:"Okupili smo se ovdje u ovom divnom zdanju ABHCA centra kako bismo obilježili taj historijski dan iz naše bliže prošlosti".

"Nijedna od federalnih jedinica SFRJ nije odlučila ostati u državnoj zajednici sa Srbijom a Bosna je platila najveći i najteži danak u toj borbi“, rekao je Hajrić.

 

Po završetku oficijelnog programa Akademije izveden je prigodan kulturnoumjetnički program koji se sastojao o folklornih tački KUD Zambak i recitala u izvedi učenika Bosanske etničke škole, te spleta sevdalinki, prenosi Anadolija.

 

 

Statistika

Articles View Hits
1066124

Broj posjetilaca

Ove sedmice331
Ovog mjeseca7922

Trenutni broj posjetilaca

7
Online