Search AUBHA web site

Preporucujemo

Izbor slika

Facebook Like

BHCentar-Perth

U sklopu održavanja konzularnih dana u Perthu, glavnom gradu Zapadne Australije održano je nekoliko zanimljivih aktivnosti u bh. zajednici.

Ambasador BiH u Australiji, g. Mirza Hajrić iskoristio je posjetu Perthu da se upozna sa radom bh. udruženja koja djeluju u Zapadnoj Australiji, i ujedno informiše bh. građane o aktivnostima Ambasade u Canberri, ali i o situaciji u Bosni i Hercegovini.

Ambasador-HajricU utorak 10. aprila ambasador Hajrić gostovao je na lokalnom radio programu koji vodi i uredjuje Muhamed Merdjanić, predsjednik Bosanskohercegovačke zajednice Zapadne Australije.

 

Dva dana kasnije, u četvrtak u BH Centru održana je tribina kojoj je prisustvovao veći broj bh. građana. U svom obraćanju ambasador Hajrić dotakao se mnogih aktuelnih tema, uljučujući i važnost predstojećih izbora, način dobijanja potrebnih dokumenta, te posjetiocima tribine odgovorao na postavljena pitanja.

To veče je takodje prikazan i film o razvoju bh. zajednice u Perthu i bliskoj saradnji sa Ambasadom BiH. Prezentaciju je pripremio Safet Mangić, sekretar Centra, inače lokalni historiograf bh. zajednice.

Tribina-Perth

Ovakva druženja ne mogu proći bez tradicionalnih specijaliteta bosanske kuhinje. Svi prisutni bili su počašćeni besplatnom večerom, pečenom jagnjetinom ispod sača i hurmašicama, dar članova i uprave BH Centra.

 

U petak 13. aprila, u Perthu je održan koncert Dine Merlina, što je iskorišteno za još jedno nezaboravno druženje bh. gradjana koji žive u ovom dijelu Australije.

Dino-Merlin

 

Četvrti konzularni dani u Perthu održani su 14-15. aprila 2018. godine u prostorijama BH Centra.

AlrmirDzino-EdinOmerika

Službenici Ambasade BiH, Almir Džano i Edin Omerika marljivo su radili na obradjivanju molbi za bosanske pasoše, te ovjeravali punomoći i izdavali razna uvjerenja.

 

Svu neophodnu pomoć osoblju Ambasade pružio je g. Muhamed Merdjanić, predsjednik Bosansko-Hercegovačkog Kulturno Rekreacionog Centra, dok je Safet Mangić sve to zabilježio foto i video kamerom.

 

15. april 2018.

 

Statistika

Articles View Hits
967354

Broj posjetilaca

Ove sedmice773
Ovog mjeseca17048

Trenutni broj posjetilaca

12
Online