Search AUBHA web site

Preporucujemo

Izbor slika

Facebook Like

Djaci-BES-Sydney

Lijep jesenji dan, nedjelja 6. maja ove godine, Auburn Botanic Garden prekrasno mjesto, bili su jedna od pretpostavki za vrlo uspješan piknik Bosanske etničke škole (BES).

Bila je to i prilika da se roditelji učenika Škole poigraju, roditelji druže i još bolje upoznaju, da simpatizeri Škole budu dio toga, a kao logičan rezultat svega toga - da se Odbor Škole još jednom predstavi i pokaže kako treba da se radi. Naime, svaki detalj je bio dobro osmišljen, što znači da iza toga stoji rad ovog vrijednog kolektiva na čelu sa direktorom Škole Dženitom Čengić Karup.

Ćevapćića, jagnjećeg pečenja, kolača, a posebno onih sa otisnutim nazivom Bosanska etnička škola, besplatne kahve i čaja, bilo je na pretek. A u marketinškom smislu se nudilo puno toga, cjenovnici su bili vidno istaknuti, a i za donatore je bilo posebno mjesto. I da bude sve još transparentnije - onaj ko nije bio zadovoljan mogao se i pismeno žaliti, ali toga dana nije takvih sigurno bilo, jer su svi bili zadovoljni - i organizatori i gosti. Naravno, na jednom mjestu je pisalo da se prihvataju i sugestije iz djelokruga rada Škole.

Djaci

Za one najmladje i najrazdraganije, tu je bio i neizbježni “Face painting”, za one starije u mješovitim ekipama - potezanje konopca, pa onda na kraju i tri nagrade sa bonbonama u teglama, od kojih je ona prva nagrada sadržavala 3.030 komada bonbona.

Bonbone

Piknik ne bi bio to što jeste da se ne zapjeva i poigra, kao nekada tamo u našoj prvoj domovini. Posjeta odlična, a ni jedan član ili članica Odbora nije bila bez konkretnog zadatka.

Naime, sve je funkcionisalo u najboljem redu i uz prisustvo i Ambasadora BiH za Australiju i Novi Zeland, NJE Mirze Hajrića i Počasne konzulice BiH u Sydneyu, gospodje Džemile Gabriel.

Ambasador-Hajric-i-uprava-skole

Pokušali smo otkriti tajnu uspješnosti rada Odbora BES u Sydneyu, još sa svježim utiscima i perfekcije na svečanosti na kraju prošle školske godine, i u razgovoru zaključismo - žene su bolji organizatori i bolji menadžeri od mušakaraca. I stvarno - Odbor čine vrlo uspješne žene iz Bosanske zajednice, sa samo jednim muškarcem članom Odbora, i pokazuju zrelost, ozbiljnost, sveobuhvatnost i osmijeh na licu, na kraju htijenje da sve bude ne dobro, već bolje od drugih - najbolje.

Još jednom je Odbor Škole pokazao da mogu ugostiti 200-300 gostiju sa njihovom djecom, djedovima, nenama i nanama, prijateljima, i da svi i dodju i odu zadovoljni, što je na kraju najbolja garancija da će Škola imati od takvih permanentnu podršku. I nije bez razloga tvrdnja da je u Sydneyu, bez skromnosti i u široj Bosanskoj zajednici u Australiji, Bosanska etnička škola najbolje organizovana organizacija, koja u posljednje dvije godine bilježi stalni napredak.

Požurite po recept za uspješnost, Odbor Škole će vam otkriti tajnu koju mnogi žele da znaju.

Posjetite Facebok stranicu Škole  https://www.facebook.com/bosnianweekend/

 

Fahir Zečević, glasnogovornik/potparol AUBHA

10. maj 2018.

 

Statistika

Articles View Hits
967331

Broj posjetilaca

Ove sedmice755
Ovog mjeseca17030

Trenutni broj posjetilaca

9
Online