Search AUBHA web site

Preporucujemo

Izbor slika

Facebook Like

DamirArnaut2018Na adresu Aide Haverić, koordinatora Australske Unije BH Asocijacija nedavno je stiglo pismo upućeno od strane g. Damira Arnauta, nekadašnjeg ambasadora Bosne i Hercegovine u Canberri, a sada poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Pismo prenosimo u cjelini.

“Cijeneći rad Australske unije bosanskohercegovačkih asocijacija (AUBHA) na promociji interesa Bosne i Hercegovine i njenih gradjana u Australiji, te izuzetan doprinos na afirmaciji naše domovine, obraćam Vam se sa molbom da svoje aktivnosti u narednom periodu usmjerite na zagovaranje što opsežnije registracije naših gradana u Austtraliji za glasanje na predstojećim Općim izborima u Bosni i Hercegovini.

Kao bivši ambasador Bosne i Hercegovine u Australiji, duboko sam svjestan opredijeljenosti naših gradjana da primijene najbolje demokratske vrijednosti i praksu te zemlje u Bosni i Hercegovini.

 

Kao poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH, uvjeren sam da su glasovi naše dijaspore od posebnog značaja za promicanje demokratskih i prozapadnih vrijednosti u Bosni i Hercegovini, za poništavanje rezultata genocida i etničkog čišćenja, te za jačanje multietničkog karaktera naše zemlje.

 

Sve ove vrijednosti i ciljevi se posebno promovišu upravo kroz korištenje vašeg biračkog prava, odnosno glasanjem na izborima u Bosni i Hercegovini. Ovo pravo, uz minimalne napore, može iskoristiti svaki gradjanin Bosne i Hercegovine koji živi u inostranstvu i koji posjeduje jedan od traženih dokumenata.

 

S tim u vezi, obrazac za prijavu za glasanje izvan BiH može se naći na http://www.izbori.ba/Documents/Opci_izbori_2018/Ob/PRP_1-BH_Obrazac_za_glasanje_izvan_BiH-bos.pdf

dok se uputstva nalaze na http://www.izbori.ba/Documents/Opci_izbori_2018/Os/Vodic_2018-bos.pdf 

 

Uz iskrene čestitke na izuzetnim doprinosima koje je AUBHA ostvarila na promociji interesa Bosne i Hercegovine i njenih gradjana u Australiji, te uz nadu da će što veći broj naših gradjana u Australiji iskoristiti svoje biračko pravo na Općim izborima 2018. godine u Bosni i Hercegovini, ostajem iskreno Vaš.”

 

Damir Arnaut

Poslanik u Predstavničkom domu

Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine

 

Napomena: Rok za slanje prijave za izbore je 24. juli 2018.

 

Link: PDF verzija pisma

 

19. maj 2018.

 

 

Statistika

Articles View Hits
967326

Broj posjetilaca

Ove sedmice751
Ovog mjeseca17026

Trenutni broj posjetilaca

5
Online