Search AUBHA web site

Preporucujemo

Izbor slika

Facebook Like

ambasada11juli2018

U Ambasadi Bosne i Hercegovine je, u skladu sa Odlukom Vijeća ministara BiH i uputama MVP BiH, provedena aktivnost ponovodom Dana žalosti i zastava Bosne i Hercegovine je danas, 11. jula, spuštena na pola koplja.

Tužnim povodom sjećanja na žrtve tragedije u Srebrenici iz jula 1995.godine, Ambasadu BiH je posjetom počastila delegacija Bosanske etničke škole u Sidneju. Tom prilikom delegacija je ispod zastave Bosne i Hercegovine položila vijenac u obliku srebreničkog cvijeta koji se zove „Sjećanje“.

Iz Odbora su bile prisutne Mirsada Alemić, Sanela Harbaš, Senida Krcić i Muamera Šišić a učenici koji su položili vijenac su : Selma Hasanović, Tarik Begić, Yasin Albayrak, Selma i Harun Harbaš.

 

ambasada11juli

 

Sa posebnim emocijama napominjemo da su u delegaciji bili i članovi porodica čiji su najmiliji ubijeni ili nestali tokom tragičnih dešavanja u Srebrenici 1995. Ispred Ambasade, polaganju vijenca su prisustvovali ambasador Mirza Hajrić, savjetnik Momo Ševarika i sekretar Edin Omerika.

Obilježavanje 11. jula će se održati u svim sredinama u Australiji u kojima žive građani BiH, a ambasador Hajrić će prisustvovati "23. Komemoraciji genocida u Srebrenici“ koja se 11. jula 2018. godine održava u organizaciji ABHCA centra u Leppington, Sidnej.

http://bihembassy.org

11. juli 2018.

 

Statistika

Articles View Hits
967400

Broj posjetilaca

Ove sedmice816
Ovog mjeseca17091

Trenutni broj posjetilaca

9
Online