Search AUBHA web site

Preporucujemo

Izbor slika

Facebook Like

I ove godine zapažen nastup Bosanskih ljiljana iz Geelonga.

Bos-Ljiljani-pakofesta

Kako se zadnji vikend u mjesecu februaru počinje približavati na kalendaru tako u udruženju Bosanski Ljiljan Geelong postaje veoma živo. Vrše se ubrzane pripreme da se što bolje predstavi bosanskohercegovačka kultura široj australskoj zajednici.

Počinje 37. Pako Festa.

 

Bosanski Ljiljan Geelong se tradicionalno priključuje paradi kojom se predstavljaju manje-više sve zajednice u Geelongu, a vrijedne bosanske žene su već nakuhale zvrkove pita i bureka, dok su mladići za roštiljem, okrećući ćevape i ispunjavajući okolinu privlačnom aromom, tako prepoznatljivom svima nama iz Bosne i Hercegovine. 

 

Od ranog jutra, štand Bosanskog Ljiljana Geelong popunjen je radoznalim posjetiocima zainteresovanim da probaju toliko prepoznatljive specijalitete bosanskohercegovačke kuhinje. A tu su i tradicionalne mušterije koji svake godine vjerno dolaze na još po jednu porciju ćevapa i zvrk pite ili bureka.

 

Posebno zadovoljstvo članovima Bosanskog Ljiljana Geelong čini nastup Ljiljana, folklorne grupe Bosanskog Ljiljana Geelong. Ove godine njima se pridružila svojom  pjesmom i  Lejla Dizdarević. Omladina se pokazala pravim ambasadorom naše kulture i tradicije. 

Geelong-bos-folklor

Do sljedeće godine, opet sve iznova! 

 

Aida Haverić

24. 2. 2019.

 

Statistika

Articles View Hits
967364

Broj posjetilaca

Ove sedmice786
Ovog mjeseca17061

Trenutni broj posjetilaca

8
Online