Search AUBHA web site

Preporucujemo


Deprecated: Invalid characters passed for attempted conversion, these have been ignored in /home/customer/www/aubha.net/public_html/modules/mod_globalnews/helper.php on line 471

Izbor slika

Facebook Like

Ambasador Mirza Hajrić i Dr Selmo Cikotić gosti na obilježavanju Dana državnosti BiH u Sydneyu.

Selmo-Cikotic

U subotu 23. novembra 2019. godine u prostorijma ABHCA Leppington, u prisustvu više od 360 naših sugrađana svečano je obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine. 

Hasan-Alijagic

U uvodnom dijelu programa Dr Hasan Alijagić poželio je srdačnu dobrodošlicu svim prisutnim gostima i zahvalio im se na dolasku na još jedno obilježavanje izuzetno važnog datuma za Bosnu i Hercegovine i bh. gradjane u Australiji. 

Nakon čitanja “Acknowledgement of Country” (odavanja priznanja Aboridžinima, prvim stanovnicima Australije), te intoniranja nacionalnih himni Bosne i Hercegovine i Australije program je nastavljen predstavljanjem zvanica i prigodnim govorima.

Skupu su prisustvovali i posebni gosti, ambassador Bosne i Hercegovine u Australiji, njegova ekselencija gospodin Mirza Hajrić sa suprugom, te Dr Selmo Cikotić, bivši komandant Operativne grupe ”Zapad” i načelnik štaba 7. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, a sadasnji profesor na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu.

Cikotic-Hajric

Prigodnim obraćanjima i g. Hajrić i g. Cikotić istakli su značaj 25. novembra za državu Bosnu i Hercegovinu i potrebu održavanja i jačanja veza sa domovinom.

Pečat prijemu dali su i Mirsad Kadić, Muamera Šišić, Yasin Albayrak (učenik Bosanske etničke škole) i Folklorna sekcija Zambak, koji su svojim učešćem upotpunili svečanost.

Folklor-Zambak

Nakon službenog dijela obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine program je nastavljen zabavnim aktivnostima i druženjem.

 

25. 11. 2019.

 

Statistika

Articles View Hits
1057956

Broj posjetilaca

Ove sedmice795
Ovog mjeseca1003

Trenutni broj posjetilaca

2
Online