Search AUBHA web site

Preporucujemo


Deprecated: Invalid characters passed for attempted conversion, these have been ignored in /home/customer/www/aubha.net/public_html/modules/mod_globalnews/helper.php on line 471

Izbor slika

Facebook Like

Mangic-Hajric-Merdzanic

U subotu veče 30. novembra 2019. Bosanskohercegovački kulturno-rekreativni centar Perth (BHKR Centar) obilježio je trostruki jubilej: 25 godina rada, Dan državnosti BiH i otvaranje novog prilaznog puta.

 

U uvodnom obraćanju Safet Mangić, sekretar kluba, s ponosom je istakao da je BHKR Centar prvi ovakav objekat u svijetu u vlasništu bh. gradjana. Kroz tonske i vizuelne zapise gospodin Mangić je prikazao razvoj centra od 1994. do 2019. godine.

 

Alfa i omega BHRK Centra, predsjednik Muhamed Merdžanic, čovjek koji je ostavio neizbrisiv trag u proteklih 25 godina, u svom obraćanju prisjetio se nekih zanimljivih detalja i susreta sa ljudima iz svih sfera života.

 

“Osim aktivnosti vezanih za ljude porijeklom iz Bosne i Hercegovine, BHKR Centar otvorio se i prema široj društvenoj zajednici. Rezultat tih nastojanja je prepoznat u finansijskoj podršci i čestim posjetama istaknutih ljudi sa političke scene, uključujuci i posjetu predsjednika Vlade Australije Malcolma Turnbula prije par godina.”

 

Gosti

 

Dean Smith, senator u Parlamentu Australije, biranim riječima čestitao je veliki jubilej i istakao ogroman doprinos bh. zajednice australskom društvu.

 

Mirza-Hajric

 

Nj. E. ambasador Mirza Hajrić uputio je čestitke povodom Dana državnosti BiH i izrazio veliko zadovoljstvo vidnim napretkom u radu Centra, koji je otvoren za sve bh. gradjane koji žive u glavnom gradu Zapadne Australije. Ambasador Hajrić je podsjetio na vrijednosti ZAVNOBIH-a i našu obavezu da tu tradiciju čuvamo i prenosimo na mlade.

 

U toku večeri Sulji Kenjaru i Muhamedu Merdžaniću urečeno je prigodno priznanje i zahvalnica za njihov doprinos u proteklom periodu.

Za sve goste obezbijedjena je besplatna večera sa specijalitetima bosanske kuhinje.

 

 

 

aden-i-dallas-gusic

 

U bogatom programu nastupali su blizanci Aden i Dallas Gušić na harmonici. 

 

anela-i-anisa-cavcic

 

Sestre Alisa i Anela Čavčić sa recitacijom posvećenoj Danu državnosti Bosne i Hercegovine.

 

Azur-Hamid

  

Hamid i Azur su prekrasnim izvedbama sevdalinki uljepšali noć svim prisutnima.

 

 

2. 12. 2019.

 

 

Statistika

Articles View Hits
1057955

Broj posjetilaca

Ove sedmice794
Ovog mjeseca1002

Trenutni broj posjetilaca

2
Online