Search AUBHA web site

Preporucujemo


Deprecated: Invalid characters passed for attempted conversion, these have been ignored in /home/customer/www/aubha.net/public_html/modules/mod_globalnews/helper.php on line 471

Izbor slika

Facebook Like

Bosanka-QLD

Poštovani članovi bosanskih zajednica u Australiji,

Velika nam je radost i čast da vas obavijestimo da Bosanka Inc.- Australijsko Bosansko Hercegovačko Žensko Udruženje sa sjedištem na Gold Coast – u, a u vezi pripreme za komemoraciju na sjećanje žrtava genocida 11. jula 2020. organizuje distribuciju ‘Cvijeta Sjećanja’.

Kao što vam je poznato Udruženje Gračaničko Keranje već dugo godina radi na ručnoj izradi ovog cvijeta kao simbolu genocida nad Bošnjačkim narodom koji nosi poruku: ‘ Da se ne zaboravi, da se nikada nikome ne ponovi...’

Ideja Cvijeta je da živi medju nama, da se nosi kao bedž, i da prenosi poruku mira na slijedeće generacije.

Bosanka Inc. koja se zalaže za dobrobit žena iz BiH i radi na povezivanju sa ostalim bosanskim zajednicama u Australiji, želi distribucijom Cvijeta Sjećanja pružiti podršku Udruženju Gračanicko Keranje koje je osnovano 2006. sa ciljem zaštite tradicionalne rukotvorine keranja kao jednog od najstarijih zanata u BiH, i ujedno pružiti podršku samohranim majkama i raseljenim ženama Srebrenice. Udruženje koje danas broji preko 500 članova svojim radom simbolizira snagu žena i ženski aktivizam, i njeguje očuvanje bosanskog identiteta i bosanske tradicije.

Svaki cvijet sjećanja predstavlja jednu osobu koja je dala svoj život u bosanskom ratu

Nosi se na lijevoj strani jer je kreiran od srca

Ideja je da se nošenjem sačuva i da veže ljude

Cvjetovi će biti spremni za distribuciju od 17. februara 2020. Minimalna donacija za jedan cvijet je $5.00. Najmanja narudžba 100 komada. Molimo sve zainteresovane predstavnike bosanskih zajednica da svoje narudžbe pošalju emailom na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Svi sakupljeni prihodi od donacija će biti uplaćeni Udruženju Gračanicko Keranje u Gračanici. Za bilo koja dodatna pitanja molimo obratite se emailom Bosanki Inc ili na tel 0434 777 195.

Iskreno se nadamo se da će nas ovaj poduhvat ujediniti i učvrstiti u borbi protiv genocida na bilo kojem kontinentu, i da ćemo ovim malim doprinosom podržati i pokazati porodicama koje su izgubile svoje najmilije da ih mi u dalekoj Australiji nismo zaboravili.

Bosanka Inc. želi da se lično zahvali ženama iz Udruženja Gračaničko Keranjei predsjednici Azemini Ahmedbegović na ukazanom povjerenju i prilici da učestvujemo u prenošenju ove važne poruke.

 

Sa poštovanjem,

Indira Salkić

Predsjednik Bosanka Inc.

 

14. februar 2020.

 

Statistika

Articles View Hits
1057945

Broj posjetilaca

Ove sedmice788
Ovog mjeseca996

Trenutni broj posjetilaca

2
Online