Search AUBHA web site

Preporucujemo

Izbor slika

Facebook Like

Apel-za-BiH-coronavirus

Ambasada Bosne i Hercegovine u Australiji, u saradnji sa Bosnian Business Club iz Sydneya, pokrenula je akciju prikupljanja finansijskih sredstava i pomoći za borbu protiv corona virusa u Bosni i Hercegovini.

U prilogu je zajedničko pismo-apel za pomoć Bosni i Hercegovini u medicinskim uređajima i opremi.

U svom apelu, ambasador Mirza Hajrić poziva bh. gradjane u Australiji da svi zajedno doprinisemo uspjehu ove plemenite akcije.

Apel-ambasadaBiH-BBC

 

Mislim da ne treba nikome pojašnjavati dramatičnost i težinu situacije u kojoj se Bosna i Hercegovina nalazi. Molim vas da hitno objavite na FB profilima i web stranicama organizacija članica AUBHA, te da se zauzmete da proslijedite uglednim članovima bh. zajednice u regionu u kojem živite i utičete na svaki mogući način da se prikupi što više sredstava.

Zbog prirode pandemije otpadaju uobičajeni skupovi, piknici, sijela i drugi vid druženja na kojim bi se prikupljanje sredstava obavljalo, zato je potrebno prikloniti se drugim i drugačijim metodama i biti uporan.

Ambasada je u posjedu liste od skoro 200 artikala medicinske i zaštitne opreme za zdravstvene ustanove u BiH. Liste imamo na bosanskom, engleskom i arapskom jeziku. Možemo je dostaviti na zahtjev.“

 

Račun za uplatu sredstava:

  • St George Bank
  • BSB: 112 879
  • ACC: 450 581 480

 

USPJEH OVE PLEMENITE AKCIJE ĆE BITI USPJEH SVIH NAS.

 

6. 4. 2020.

 

Statistika

Articles View Hits
990467

Broj posjetilaca

Ove sedmice2995
Ovog mjeseca16678

Trenutni broj posjetilaca

13
Online