Search AUBHA web site

Preporucujemo

Izbor slika

Facebook Like

Apel-za-BiH-coronavirus

Ambasada Bosne i Hercegovine u Australiji, u saradnji sa Bosnian Business Club iz Sydneya, pokrenula je akciju prikupljanja finansijskih sredstava i pomoći za borbu protiv corona virusa u Bosni i Hercegovini.

U prilogu je zajedničko pismo-apel za pomoć Bosni i Hercegovini u medicinskim uređajima i opremi.

U svom apelu, ambasador Mirza Hajrić poziva bh. gradjane u Australiji da svi zajedno doprinisemo uspjehu ove plemenite akcije.

Apel-ambasadaBiH-BBC

 

Mislim da ne treba nikome pojašnjavati dramatičnost i težinu situacije u kojoj se Bosna i Hercegovina nalazi. Molim vas da hitno objavite na FB profilima i web stranicama organizacija članica AUBHA, te da se zauzmete da proslijedite uglednim članovima bh. zajednice u regionu u kojem živite i utičete na svaki mogući način da se prikupi što više sredstava.

Zbog prirode pandemije otpadaju uobičajeni skupovi, piknici, sijela i drugi vid druženja na kojim bi se prikupljanje sredstava obavljalo, zato je potrebno prikloniti se drugim i drugačijim metodama i biti uporan.

Ambasada je u posjedu liste od skoro 200 artikala medicinske i zaštitne opreme za zdravstvene ustanove u BiH. Liste imamo na bosanskom, engleskom i arapskom jeziku. Možemo je dostaviti na zahtjev.“

 

Račun za uplatu sredstava:

  • St George Bank
  • BSB: 112 879
  • ACC: 450 581 480

 

USPJEH OVE PLEMENITE AKCIJE ĆE BITI USPJEH SVIH NAS.

 

6. 4. 2020.

 

Statistika

Articles View Hits
967368

Broj posjetilaca

Ove sedmice789
Ovog mjeseca17064

Trenutni broj posjetilaca

9
Online