Search AUBHA web site

Preporucujemo


Deprecated: Invalid characters passed for attempted conversion, these have been ignored in /home/customer/www/aubha.net/public_html/modules/mod_globalnews/helper.php on line 471

Izbor slika

Facebook Like

Lokalni-izbori-2020

Centralna izborna komisija (CIK) BiH je 7. maja ove godine donijela Odluku o raspisivanju Lokalnih izbora 2020. godine u Bosni i Hercegovini. U Odluci stoji da je Ambasada Bosne i Hercegovine u Canberri određena da bude glasačko mjesto, pa vas pozivamo da iskoristite tu pogodnost, na vrijeme se registrujete i ostvarite svoje glasačko pravo.

Ako želite ostvariti svoje biračko pravo i glasati i na predstojećim Lokalnim izborima, obavezni ste da podnesete prijavu Centralnoj izbornoj komisiji BiH.

Do sada vam je CIK BiH dostavljao obrazac prijave PRP-2 na adresu koju ste naveli prilikom vaše posljednje prijave za glasanje. Ovaj put taj pristup je promijenjen i obrazac možete odštampati sa interneta. Obrazac prijave PRP-2 Ambasada je postavila na svoju Fb i Web stranicu http://bihembassy.org/  a isti vam je dostupan i na stranici www.izbori.ba .

Birači koji su glasali na prethodnim izborima 2018. godine, ispunjavaju obrazac prijave PRP-2 i isti dostavljaju u CIK BiH priloživši uz obrazac kopiju jednog od važećih identifikacionih dokumenata s fotografijom (kopija pasoša ili lične karte BiH).

Birači koji nisu glasali na posljednjim izborima ili se prvi put prijavljuju, ispunjavaju i potpisuju obrazac PRP- 1 i dostavljaju ga CIK-u BiH, uz relevantne priloge koje smo gore naveli. Navedeni obrazac PRP-1 možete preuzeti sa Fb i Web stranice Ambasade http://bihembassy.org/  a isti vam je dostupan i na stranici www.izbori.ba.

 

Popunjeni obrazac, potpisan na istovjetan način kao na važećem identifikacionom dokumentu, te priložene skenirane  dokumente  možete dostaviti na sljedeće načine:

- elektronskim putem na adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.;

- faksom na sljedeće brojeve:+38733251333; +38733251334;

- putem pošte na adresu: Izbori u Bosni i Hercegovini, Poštanski pretinac 451, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina.

 

Ambasada će vas blagovremeno obavijestiti putem medija, internet stranice, aktivnih klubova i udruženja o krajnjem roku za dostavljanje prijave za glasanje izvan BiH.

Bitno je da se ovoj registraciji odazovu svi koji imaju biračko pravo a nalaze se izvan BiH.

 
Linkovi putem kojih možete preuzeti materijal za registraciju birača za glasanje izvan BiH za Lokalne izbore u BiH 2020.godine
 
PRP-1
 
PRP-2
 
Vodič za prijavu birača 

 

Ambasada Bosne i Hercegovine, Canberra

 

Statistika

Articles View Hits
1057946

Broj posjetilaca

Ove sedmice788
Ovog mjeseca996

Trenutni broj posjetilaca

1
Online