Search AUBHA web site

Preporucujemo

Izbor slika

Facebook Like

VCE-Premiers-AwardU utorak 29 aprila u Melbournu na jednom mjestu okupili su se najbolji srednjoškolci iz cijele Viktorije.

Povod je bila godišnja ceremonija (Premier’s VCE Awards) koju tradicionalno organizira premijer Viktorije i dodjela priznanja učenicima koji su u prošloj školskoj godini postigli vrhunske rezultate iz jednog ili više predmeta.

Ceremonija je održana u prekrasnom prostoru Convention centra u Melbournu. Priznanja su uručuli Martin Dixon, ministar za obrazovanje i Alex Chernov, guverner Viktorije. Biranim riječima su čestitali učenicima na izuzetnom uspjehu, ali i njihovim nastavnicama i roditeljima na zalaganju i podršci u toku školovanja.

Da bi ušli u izbor za dodjelu priznanja učenici moraju postići odlične ocjene, ali samo 1-2% najboljih iz određenog predmeta imaju realne sanse.

Od 45, 000 srednjoškolaca u Viktoriji ove godine nagrađena su 282 učenika, a među njima se našla i Edina Omerović koja je u 2013. godini dobila najbolju ocjenu iz bosanskog jezika. Inače, Edina trenutno pohađa 12. razred, tj završava srednju školu, ali je prošle godine položila dva predmeta (bosanski i business management) i njen talenat i uspjeh nisu ostali nezapaženi.

 Edina-Omerovic    
Edina Omerović sa priznanjem premijera Viktorije  

 

Za uspjeh iz srpskog, odnosno hrvatskog jezika nagrađene su Larissa Moga i Tonja Mlinar.

Veliki broj priznanja pripao je učenicima iz prestižnih privatnih škola, kao i đacima azijskog porijekla koji tradicionalno postižu dobre rezultate.

Spisak svih ovogodišnjih dobitnika se može naći na web stranici Ministarstva za školstvo Viktorije www.education.vic.gov.au

 

Statistika

Articles View Hits
975781

Broj posjetilaca

Ove sedmice910
Ovog mjeseca10295

Trenutni broj posjetilaca

14
Online