Search AUBHA web site

Preporucujemo

Izbor slika

Facebook Like

BHCentar-Perth

Pripremio Safet Mangić

O aktivnostima bh. zajednice u Zapadnoj Australiji gospodin Safet Mangić, sekretar Australsko bosanskohercegovačkog kulturno rekreacionog Centra Perth, pripremio je zanimljive video izvještaje.

U prvom snimku je dio atmosfere sa koncerta Kemala Malovčića, održanog 25. aprila 2014. godine (link https://www.youtube.com/watch?v=Wm2hvRd7M0w).

Drugi prilog prikazuje snimak sa utakmice Perth Royals-BB United odigrane 27. aprila 2014. u kojoj su igrači BB Uniteda bili bolji i zasluženo pobijedili sa 2-1. (link https://www.youtube.com/watch?v=7QJKrXorZB0).

Nedavno je i SBS radio na bosanskom jeziku objavio razgovor sa g. Mangićem, u kome se govori o naporima članova Centra i završetku radova na jednom od najvrijednijih objekata koje posjeduje bh. dijaspora, kao i o početku nove fudbalske sezone za BB United, tima koji djeluje u okviru ABHCR Centra u ovoj australskoj državi.

Intervju urednika i voditelja SBS radija na bosanskom jeziku Amira Bukića možete poslušati na stranici SBS radija. (link http://www.sbs.com.au/yourlanguage/bosnian/highlight/page/id/329296/t/BB-United-WA).

 

Statistika

Articles View Hits
975792

Broj posjetilaca

Ove sedmice925
Ovog mjeseca10310

Trenutni broj posjetilaca

16
Online