Search AUBHA web site

Preporucujemo

Izbor slika

Facebook Like

Film-ZbanicU okviru Festivala umjetnosti i filma o ljudskim pravima (Human Rights Arts & Film Festival 2014), u Melbournu će se u subotu 10. maja prikazati film Jasmile Žbanić “Za one koji ne mogu da govore” (For those who can tell no tales).

Glavni lik u filmu je australska glumica Kym Vercoe, koja je i autorica teksta na osnovu koga je film nastao. Kao turista, Kim je posjetila Bosnu i u Višegradu se upoznala sa strahotama rata, odnosno stradanju nedužnih civila tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu. Film je sniman u Sarajevu, Višegradu i Sydneyu, a ko-producent je bila Džemila Arnautović iz Sydneya. Njen intervju za TV1 iz Sarajeva je dostupan na internetu, o čemu je naš web portal (link www.aubha.net) već pisao.

Premijera počinje u 18 sati, i održat će se u prostoru Australskog centra za film (ACMI) koji se nalazi na Federation Square, preko puta glavne željeznicke stanice u Flinders Street.

Ulaznice se mogu rezervisati preko telefona na broj (03) 8663-2583 ili na web stranici www.acmi.net.au. Puna cijena je $18, za nezaposlene i penzionere $16, uz dodatni popust za grupe od 6 ili više posjetilica.

 

Nakon projekcije Kim Vercoe će iznijeti svoje utiske i odgovarati na pitanja gledalaca . Voditelj (moderator) je Amir Bukić, urednik SBS radija na bosanskom jeziku.

 

Australska unija bh. asocijacija (AUBHA) poziva članove bh. zajednice iz Melbourna, odnosno Viktorije da svojim prisustvom podrže još jedan izuzetan filmski projekat Jasmile Žbanić.

 

Statistika

Articles View Hits
975717

Broj posjetilaca

Ove sedmice837
Ovog mjeseca10222

Trenutni broj posjetilaca

10
Online